The International Clarinets

The International Clarinets is een klarinetchoir dat werd opgericht door Eddy Vanoosthuyse. Het ensemble is uitsluitend samengesteld uit zijn studenten en oud-studenten klarinet van de Hogeschool Gent, campus Koninklijk Muziekconservatorium en de Hogeschool Luca (School of arts), campus Lemmensinstituut.

Door de verscheidenheid van instrumenten biedt het choir uiteraard ook mogelijkheden om de neveninstrumenten te leren kennen (Eb klarinet, alto klarinet, basklarinet, contra alto klarinet, contrabasklarinet).

Het choir dankt zijn naam aan de vele nationaliteiten die we erin terugvinden. De studenten komen van over de hele wereld (België, Nederland, Amerika, Polen, Spanje, Japan, China, Zuid-Afrika, Rusland, Korea, …)

The International Clarinets brengen origineel werk (Goddaer, Decancq, Bozza, …) en verantwoorde transcripties van vooral symfonische muziek als de Festive Ouverture/Sjostakovich, Till Eulenspiegel/Stauss, Willem Tell/Rossini, Toccata en Fuga/Bach,… De meeste werken werden gearrangeerd door huisarrangeur Guido Six.

Het choir wordt ook gebruikt om studenten te begeleiden voor hun bachelor, master of MaNaMa-examen. Daarvoor werden arrangementen gemaakt van concerti van ondermeer Molter, Stamitz, Weber, Bassi, Finzi, Copland, Seiber,… maar ook werk van Steve Reich en Luc Breways staat geregeld op het programma.

The International Clarinets namen reeds 2 CD’s op en concerteerden reeds in België, Nederland, Frankrijk, Spanje en Italië.