Press

Article published by Cobra.

GENT WORDT KLARINETHOOFDSTAD IN 2015

do 20/11/2014 - 09:27 Op zondag 23 november wordt het startschot gegeven voor 'Ghent Clarinet Capital 2015'. De Latemse kunstenaar Wim Deprez maakte hiervoor een vier meter hoge klarinet.

Laureatenconcert


Op 23 november kan u het laureatenconcert van de Open Benelux Clarinet Competition bijwonen. De wedstrijd, de ‘Koningin Elisabethwedstrijd voor klarinet', vond in mei van dit jaar plaats. Tijdens het laureatenrecital treden op: Chio David (FR),Johnny Deschamps (BE), Parulski Szymon (PL), Emile Souvagie (BE), Sale Elena(IT), Koen Ubaghs (BE).

Ghent Clarinet Capital 2015

Tegelijkertijd is dit het startschot van 'Ghent Clarinet Capital 2015', een klarinetjaar dat zal bestaan uit de derde editie van de Internationale Klarinetcompetitie en uit de vijfde editie van het Europees Klarinetfestival.
Ter gelegenheid van 'Ghent Clarinet Capital 2015' ontwierp de Latemse kunstenaar Wim Deprez een vier meter hoog beeld, een grote klarinet (zie hieronder). Het beeld zal op 23 november om 10u op de achtersikkel van het Conservatorium geplaatst worden. 
Er worden toespraken gehouden door Jan Briers, Gouverneur van Oost-Vlaanderen, door Gunther Broucke, intendant van het Brussels Philharmonic en voorzitter van de jury, en door initiatiefnemer en topklarinettist Eddy Vanoosthuyse.

['Ghent Clarinet Capital 2015' loopt van 7 tot en met 19 april 2015]

- Er is de derde editie van de International Clarinet Competition Ghent. Die bestaat uit vier rondes. De finales vallen op17 en 18 april en worden begeleid door het Brussels Philharmonic en het Litouwse Ciurlionis String Quartet. De jury onder voorzitterschap van Gunther Broucke bestaat uit solisten en pedagogen aan internationale orkesten en universiteiten.

- Er is ook het vijfde European Clarinet Festival met concerten, masterclasses, clinics en optredens door diverse grote solisten en ensembles.
Alles vindt plaats in de Miry Concertzaal van het Conservatorium / School of Arts van de HoGent.