The Masterclasses

CLARINETS ON STAGE/THE MASTERCLASSES richt zich naast de conservatorium en universiteit studenten met specialisatie ‘klarinet’ ook tot de jong-professionelen. Dit project richt zich op individueel onderricht en effectieve masterclasses. Voor de individuele lessen stellen de studenten zelf een repertorium voor dat ze vermelden bij inschrijving. De lessen staan open voor alle deelnemers (zowel actief als passief). Naast deze individuele lessen geven de professoren ook masterclasses over één bepaald onderwerp, bv. Franse muziek, klassieke en romantische periode, hedendaagse muziek en -technieken, orkestspel, …

Er is voor de volledige cursus een pianist ter beschikking.

Speciaal voor dit onderdeel van Clarinets on Stage wordt samengewerkt met de absoluut internationale wereldtop.

Om de inschrijvingskost zo laag mogelijk te houden, werd gekozen om te verblijven in het prachtige PEACE VILLAGE in Mesen. Dit is een moderne hostel met kamers van 4 en 6 personen, in het hart van de regio waar de 1° Wereldoorlog plaatsgreep. De inschrijvingsprijs omvat zowel de lessen als het verblijf met vol pension.

De plaatsen zijn beperkt, de organisatie zal de inschrijvingen sluiten op het moment dat de cursus vol zit. We raden dus aan om snel te reageren.

Voor de slothappening wordt de volledige groep per bus naar het Koninklijk Muziekconservatorium van Gent verplaatst. Daar vinden de concerten plaats (recital en kamermuziekconcert met de studenten). Het slot wordt een uitvoering van een selectie uit CARMINA BURANA voor solisten (klarinet), koor (Gents Madrigaalkoor) en Clarinetchoir (met alle deelnemers van zowel de ACADEMY als THE MASTERCLASSES).  Er wordt speciaal voor deze uitvoering een aangepast arrangement gemaakt. Het geheel zal onder leiding staan van Johan Duijck, prof. aan het “Koninklijk Conservatorium Gent” en voormalig dirigent van het koor van “Sint Martens in The Fields” London.

Meer info op: Clarinets On Stage.