Concert Arlequino Porcelino

Theaterproductie Arlequino Porcelino
Tom Van Landuyt (acteur) / Severine Sierens (klarinet) / As One (percussieduo)
David Troch (regie & teks

Theaterzaal in Ledeberg: omwille van het Corona virus werd deze productie uitgesteld.


Tom Van Landuyt

In 2007 behaalde Severine Sierens haar Masterdiploma aan de Luca School of Arts (Lemmensinstituut) bij Dhr. Eddy Vanoosthuyse. Daarnaast behaalde ze in 2011 een Master Na Masterdiploma en een Master in de Kamermuziek aan dezelfde instelling. Ze was halve finaliste op de 'Young Artist Competition' van de International Clarinet Association in 2007 in Vancouver , halve finaliste tijdens de ‘12th International Clarinet Competition Ciro Scarponi’ in 2014 in Todi en halve finaliste tijdens de ‘3ième Concours Internationale de clarinette Louis Cahuzac’ in Versailles in 2019.
Severine werkte reeds als freelance-muzikante in de 'Brussels Philharmonic' , 'Opera Vlaanderen' en de 'Koninklijke Muziekkapel van de Luchtmacht'. Behalve freelance-muzikante is ze ook leerkracht aan de ‘GO Kunstacademie Gent’ en de’ Stedelijke Academie voor Muziek , Woord en Dans’ Oudenaarde.
Severine was reeds soliste met het 'Ciurlionis Stringquartet' uit Litouwen, 'The University of Utah Windensemble' (USA), 'The International Clarinets', 'Claribel Clarinet Choir', 'Simon Bolivar Youth Symphony Band' (Venezuela) , ‘Free State Symphony’ in Bloemfontein (Zuid-Afrika), ‘Symfonisch Ensemble Querceto’, ‘Roman Quartet’ (Hongarije), ‘L’Orchestre de la Garde Républicaine’ (Frankrijk) en ‘Nuove Musiche’ . In juli 2019 gaf Severine een recital tijdens Clarinetfest 2019 in Knoxville, Tennessee (USA) en in januari 2020 is ze te gast tijdens de ‘2nd International Clarinet Extravaganza’ in Bloemfontein (Zuid-Afrika).
Severine is Buffet Crampon artieste.
 

Het samen musiceren "als één", dat is waar de twee percussionistes van «As One» voor staan. Met hun slagwerkduo slagen Jessica Peel (1982) en Birgit Eecloo (1991) erin het publiek zowel visueel als auditief te bekoren. Van quatre mains aan de marimba tot het delen van set-ups met trommels, met een hele batterij aan slagwerk pakken ze de luisteraar in. In 2016 werden de dames samengebracht door Dirk Brossé voor een televisieopname voor Van Gils & Gasten, waarna het idee ontstond om samen een duo te vormen. Al snel werd het muzikaal concept duidelijk: het delen van de instrumenten. In 2017 zag «As One» het levenslicht. Sedertdien sierde het ensemble het podium op verschillende evenementen zoals Parklife, OdeGand, WonderWeekend en de 'Estivales' te Pairi Daiza. Jessica en Birgit behaalden beiden hun Master in de Muziek aan het Conservatorium van Gent bij Frank Nuyts, Wim Konink en Gert D'haese. De twee volgden masterclasses over de hele wereld en zijn allebei alumni van de Leigh Howard Stevens Summer Marimba Seminar (New Jersey, USA) - cfr. de Stevens techniek met vier mallets op marimba. Intussen heeft «As One» haar plek in het Belgisch muzieklandschap vergaard. In 2019 gaven Jessica en Birgit een masterclass op de Percussie Xpo van VLAMO en het ensemble mocht tevens reeds enkele prijzen in de wacht slepen. Zo behaalde «As One» in 2018 een derde prijs tijdens de PAS Web Contest voor slagwerkduo's en in 2019 een tweede prijs tijdens de Ysaye International Music Competition in de afdeling kamermuziek. Jessica en Birgit zijn Adams en Melletech ensorders, ze spelen exclusief op de Adams Alpha Marimba.

 

David Troch (° Bonheiden, 1977) heeft wel eens een hekel aan hoofdletters; won o.a. de Herman de Coninckprijs 2013 voor het Beste Gedicht, de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd, de Jules van Campenhoutprijs voor poëzie en de Gerard Vermeerschprijs voor monologen; publiceerde o.a. in Snoecks, Het Liegend Konijn, Poëziekrant, De Gids, De Brakke Hond, Deus Ex Machina en de Amerikaanse bloemlezing A Generation Defining Itself; bracht o.a. laat[avond]taal en buiten westen op papier en o.a. Een doosje dolle dialogen op podiumplanken; werkte mee aan Meander, was redactielid van Gierik & Nieuw Vlaams Tijdschrift en stond mee aan de wieg van Kluger Hans; was meneertje literatuur bij Wisper en is nu coördinator vorming bij Creatief Schrijven; hij is Gents stadsdichter op rust.