The Academy

CLARINETS ON STAGE/THE ACADEMY richt zich op leerlingen van het Deeltijds Kunst Onderwijs (DKO).  Er wordt gewerkt in 3 groepen :

  • Beginners
  • Gevorderden
  • Ver gevorderden

Telkens (per niveau) wordt met de deelnemers een klarinettenensemble samengesteld dat onder leiding staat van docenten DKO. Naast deze vorm van samenspel wordt aan de deelnemers ook de mogelijkheid geboden om in kleinere groepjes (duo, trio, kwartet, kwintet) aan kamermuziek te doen. Daarenboven kunnen geïnteresseerden inschrijven voor een individuele les.

De verst gevorderden kunnen zelfs opteren om een individuele les of een masterclass te volgen bij de docenten die instaan voor de lessen aan conservatorium studenten.

Je vindt de nodige informatie en de bijhorende kostprijs op: Clarinets On Stage

De stage gaat door in het prachtige Peace Village in Mesen.  Daar wordt verbleven en gewerkt. Op de slotdag wordt de volledige groep per bus verplaatst naar het Koninklijk Muziekconservatorium van Gent. Daar wordt nog even gerepeteerd en volgen de diverse concerten tijdens een happening. Tot slot wordt een selectie uitgevoerd van Carmina Burana van Carl Orff in een bewerking voor solisten, koor (Gents Madrigaalkoor) en clarinetchoir.  Speciaal voor CLARINETS ON STAGE werd een bewerking gemaakt zodat ALLE deelnemers (van jong tot oud) kunnen participeren in de uitvoering.  Het geheel zal onder leiding staan van Johan Duijck (dirigent van het Madrigaalkoor én voormalig dirigent van het koor van het prestigieuze SINT MARTENS IN THE FIELDS/Londen). Geen nood: Johan is dé ideale persoon om dit spektakel met jullie te leiden !