Solisten

Belgische klarinettist en pedagoog Eddy Vanoosthuyse concerteerde wereldwijd met prestigieuze orkesten en dirigenten tijdens festivals in 4 continenten. Hij maakte opnames voor de radio, televisie en CD-opnames (SONY, EMI, DECCA, AEON, NAXOS, Phaedra, Gobelin, Aliud, Talent). Hij werd geselecteerd voor de 'World Philharmonic Orchestra' (Georges Prêtre) en uitgenodigd voor de 'Symphonicum Europae' (New York, Lincoln Center, Fisher Hall). Hij kreeg een award van de 'Chinese Clarinet Society' en de 'City of Lima'. In 2013 ontving hij de 'Torenwachterprijs' voor zijn internationale carrière, in 2014 kreeg hij een 'Golden Label' voor de opname van zijn CD 'American Clarinet Concerto's ', in 2015 ontving hij de prestigieuze 'Fuga Prize' en in juli 2019 werd hij Honorary Member van de International Clarinet Association. Hij is voormalig klarinetsolo van Brussels Philharmonic en is docent aan het Koninklijk Conservatorium - School of Arts Gent en de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg (NL). Hij geeft wereldwijd masterclasses en hij wordt uitgenodigd om te zetelen in de jury van belangrijke internationale wedstrijden. Eddy Vanoosthuyse is de artistieke directeur van de 'International Clarinet Competition Ghent' en ondervoorzitter van SWUK. Hij bespeelt exclussief de Buffet Crampon Tosca klarinetten en Vandoren mondstukken en rieten.

In 2007 behaalde Severine Sierens haar Masterdiploma aan de Luca School of Arts (Lemmensinstituut) bij Dhr. Eddy Vanoosthuyse. Daarnaast behaalde ze in 2011 een Master Na Masterdiploma en een Master in de Kamermuziek aan dezelfde instelling. In augustus 2020 behaalde ze het diploma Master of Music aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg met een bijkomende vermelding voor concert concept en theatraliteit. Ze was halve finaliste op de 'Young Artist Competition' van de International Clarinet Association in 2007 in Vancouver , halve finaliste tijdens de ‘12th International Clarinet Competition Ciro Scarponi’ in 2014 in Todi en halve finaliste tijdens de ‘3ième Concours Internationale de clarinette Louis Cahuzac’ in Versailles in 2019.
Severine werkte reeds als freelance-muzikante in de 'Brussels Philharmonic' , 'Opera Vlaanderen' en de 'Koninklijke Muziekkapel van de Luchtmacht'. Behalve freelance-muzikante is ze ook leerkracht aan de ‘GO Kunstacademie Gent’ en de’ Stedelijke Academie voor Muziek , Woord en Dans’ Oudenaarde. Severine was reeds soliste met het 'Ciurlionis Stringquartet' uit Litouwen, 'The University of Utah Windensemble' (USA), 'The International Clarinets', 'Claribel Clarinet Choir', 'Simon Bolivar Youth Symphony Band' (Venezuela) , ‘Free State Symphony’ in Bloemfontein (Zuid-Afrika), ‘Symfonisch Ensemble Querceto’, ‘Roman Quartet’ (Hongarije), ‘L’Orchestre de la Garde Républicaine’ (Frankrijk), ‘Nuove Musiche’ en de ‘Odeion Stringquartet’.
Severine is Buffet Crampon artieste.